Alcoholvrije cocktail met gembersap

Ingrediënten

40cl Pure Gembersap
1,5 limoen
Scheutje suikerwater
Eiwit van 1 ei
Ijs
Optioneel: Schijfje verse gember

Bereidingswijze

Pers eerst anderhalve limoen uit. Voeg er 40ml Gembersap aan toe. Vervolgens doe je een scheutje suikerwater en het eiwit van 1 ei in de shakebeker. Doe er dan nog een ijsblokje in en shaken maar! 

Schenk de mocktail uit in een mooi lang glas en serveer de Pisco Sour met een schijfje verse gember op het glas. Cheers! 🥂

Herkomst Pisco Sour

De Pisco Sour is oorspronkelijk afkomstig uit Zuid-Amerika. De cocktail is een mix van Pisco (een sterke drank die lokaal wordt gebrouwen) en citroen of limoensap. Bovenop ligt dan meestal een laagje geklopt eiwit. Vaak zit er ook een beetje suikersiroop op en wordt het geserveerd met een ijsklontje erin.

Bij deze alcoholvrije cocktail wordt de Pisco vervangen door Pure Gembersap.
Dit geeft dezelfde boost als de sterke drank maar dan natuurlijk zonder alcohol!