Autoflowering zaden
Autoflowering zaden zijn bijzondere en makkelijke cannabiszaden die automatisch in bloei gaan wanneer de plant volgroeid is. Gewone zaden en gefeminiseerde zaden gaan pas in bloei wanneer het aantal lichturen per dag minder wordt, maar licht heeft op autoflowering zaden weinig effect. Zelfs als je plant 24 uur licht krijgt, wat natuurlijk niet aan te raden is, zal deze zich nog goed ontwikkelen.

Autoflowering = Ruderalis + Indica/Sativa
Autoflowering zaden ontstaan door een Indica of Sativa plant te kruisen met een Ruderalis plant. De Ruderalis plant groeit in landen met een kouder klimaat en een kortere zomer, zoals het noorden van Europa, Rusland en China. Doordat de zomers hier zo kort zijn, heeft de plant maar weinig tijd om te bloeien. Daardoor gaat deze binnen een korte periode automatisch in bloei. De Ruderalis heeft een laag THC-gehalte en daarom wordt zij gekruist met een Indica of Sativa. Je krijgt dan niet alleen een snelbloeiende en automatisch bloeiende plant, maar ook een plant met een hoog THC-gehalte.

Autoflowering zaden zijn vooral erg geschikt wanneer je buiten wilt kweken in een land met een kouder klimaat. Je kunt je zaden dan tot ongeveer eind augustus buiten planten. Ook binnen doen ze het erg goed. Wat fijn is, is dat autoflowering planten relatief klein blijven en dus niet veel plaats in beslag nemen. Bij binnenkweek kun je ze het best 18 uur licht en 6 uur nacht geven, maar dit is niet noodzakelijk.

Je hoeft niet veel tijd en aandacht aan autoflowers te besteden, omdat ze na ongeveer 2 tot 3 weken automatisch in bloei gaan en ook snel klaar zijn om geoogst te worden. Autoflowering planten blijven redelijk klein, waardoor ze niet veel ruimte in beslag nemen, maar waardoor de opbrengst vaak wat minder is. Met autoflowering zaden kun je wel meerdere oogsten in één seizoen behalen, dus dan is de uiteindelijke opbrengst toch hoger.