Geroosterde Pompoensoep
Ingrediënten voor 6 porties
250g flespompoen, 100 g ui, 2 tenen knoflook, 1 takje tijm, 500 ml water,
6 g psychedelische truffels, 50 ml olijfolie
Bereiding
Verhit de oven tot 180C. Was de pompoen, snijd hem doormidden, schep de pitten eruit en leg deze apart. Snijd de pompoen in gelijke stukken en leg die op een bakplaat. Kruid ze met zout en peper en besprenkel ze met olijfolie. Bak ze mals in de oven.
Spoel de pompoenpitten schoon, want die kunnen slijmerig zijn. Droog ze met keukenpapier en doe ze met wat olijfolie in een koekenpan. Bak ze op halfhoog vuur goudbruin en knapperig.
Schep de pitten met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op een theedoek. Kruid ze licht en leg ze apart.
Doe de ui, tijm en knoflook met wat olijfolie in een middelgrote pan en bak de ui glazig. Voeg de pompoen toe en bedek het mengsel met heet water. Breng het mengsel aan de kook en laat het 5 minuten pruttelen. Kruid het met zout en peper.
Schep de soep in een blender en maal hem eerst op lage snelheid. Pureer hem dan op hoge snelheid glad. Voeg zo nodig meer zout en peper toe.
Serveren
Schep de soep in shotglazen. Bedek elke portie met de geroosterde pompoenpitten en 1 gram geraspte psychedelische truffel.
In hogere dosering
Wil je 7,5 tot 15 gram truffels gebruiken per persoon? Dan kan dat ook! Gebruik dan een grotere hoeveelheid soep en geraspte psychedelische truffel. Eet de soep hap voor hap op en kauw op eventuele stukjes die je tegenkomt.
Meer van dit soort recepten?
Wil jij nog meer van dit soort recepten met truffels, cannabis, kanna, blauwe lotus of betelnoot? Dit recept en meer vind je in het boek High Cuisine. Het boek vind je in onze winkel of op de website.