Maak eerst de cannabisboter, laat het minstens twee uur rusten.
Cannabisboter:
1. Vermaal de hoeveelheid cannabis naar wens in een grinder.
2. Smelt de boter in een pan op laag vuur.
3. Wanneer de boter gesmolten is, voegt u de gemalen cannabis toe en laat u het geheel 30 minuten zachtjes sudderen.
4. Giet de cannabisboter door een zeef, zodat alleen de boter overblijft. De cannabis die in de zeef achterblijft, kan worden weggegooid.
5. Laat de boter minstens twee uur rusten.
Cakemix:
1. Verwarm de oven voor. (Zie oveninstellingen)
2. Voeg de cannabisboter en de eieren toe aan de cakemix.
3. Mix op medium-high tot een luchtig beslag totdat er geen klontjes meer zijn.
4. Vet de cakevorm in met boter en bestuif met bloem indien gewenst.
5. Giet het beslag in de cakevorm.
6. Plaats de cake in de oven gedurende 60 tot 70 minuten.
Tip: De cake is klaar als je een satéprikker in het midden van de cake steekt en hij er schoon uitkomt.
Oveninstellingen:
Elektrische oven: 160 graden.
Hete lucht: 150 graden.
Gasoven: Stand 2-3.
Voeg zelf toe:
– 2 tot 7 gram wiet, afhankelijk van hoe sterk je de cake wilt;
– 4 eieren;
– 200 g boter van dierlijk vet.
Benodigdheden:
– Een pan;
– Een zeef;
– Een cakevorm;
– Een mixer.