BIO Champignon

28.85

De champignon is vooral bekend als eetbare paddenstoel. Voedingsfysiologisch scoort hij veel punten op de hoeveelheid vitaminen, mineralen en sporenelementen. Dan ligt het voor de hand om hem als Mycovitaal paddenstoel in geconcentreerde, fijngemalen aan te bieden zodat hij als voedingssupplement zijn kracht kan laten zien.

De eerste eetbare paddenstoel die sinds het midden van de 17e eeuw in Frankrijk werden gecultiveerd was de champignon, vandaar de franse uitspraak en benaming van de paddenstoel. Onder de naam “Champignon de Paris’ verspreidde deze paddenstoel zich over heel Europa en de rest van de wereld.

De champignons die in de Mycovitaal paddenstoelenproducten worden gebruikt zijn van de soort Agaricus bisporus.
De champignons worden langzaam gedroogd om het vele vocht eruit te halen en vervolgens in een zorgvuldig vermalingsproces tot fijn poeder vermalen. Aan een zeer fijne poederstructuur kan men zien dat het poeder uit een ‘shell broken’ proces is ontstaan. ‘Shell broken’ betekent daarbij niets anders als dat door het vermalen de hardere buitenkant van de paddenstoel zeer fijn verbroken wordt.

De belangrijke ingrediënten voor de gezondheid zitten bij alle paddenstoelen in de celwand en komen pas door verpulvering beschikbaar en zijn ook dan pas biologisch beschikbaar voor mensen. In de eerste plaats kunnen hierbij de polysacchariden genoemd worden.

De Chinese wetenschap heeft met succes het positieve effect van de champignon op de bloeddruk vastgesteld. Vooral ook de mogelijke positieve effecten bij specifieke tumoren en bacteriën hebben van de champignon een waardevolle heilzame paddenstoel gemaakt die het immuunsysteem, en daarmee de eigen afweer, ondersteunt.

Deze Mycovitaal paddenstoel is vegetarisch en glutenvrij. Hij is verkrijgbaar in potten van 100 g poeder, potten met 100 poeder capsules en als extract capsules.

SKU: Champignon Categorie: