Cordyceps Sinensis extract capsules

32.9599.95

Mycopower paddenstoel Cordyceps Sinensis

Bij deze Mycopower paddenstoel gaat het om extract poeder capsules van de Cordyceps sinensis paddenstoel. Het is een glutenvrij, vegetarisch voedingssupplement.

De Cordyceps paddenstoel, in de sinensis variant, komt voor in het tibetaanse hoogland en groeit op een hoogte van 3000 tot 5000 meter. Paddenstoelen groeien meestal in symbiose met andere organismen. De Cordyceps heeft daarvoor een bepaalde soort rups uitgezocht. Hij groeit parasitair in de rups van een mot uit het geslacht Thitarodes die in de bodem leeft.

Van april tot juni zijn de inheemse verzamelaars van het hooggebergte bezig om voorzichtig uit de kleine bovengrondse kuilen de inmiddels volledig verteerde larvenlichamen uit te graven. Omdat Cordyceps in China een zeer duur artikel en een statussymbool is, vormt het paddenstoelenseizoen voor de inheemse bevolking een belangrijke bron van inkomsten. Deze paddenstoel is niet biologisch verkrijgbaar. Cordyceps militaris, een variant die veel breder voorkomt en exact dezelfde werkzame stoffen bevat, en dus op dezelfde wijze inzetbaar is als de Cordyceps sinensis, is biologisch verkrijgbaar.

Om Cordyceps sinensis te kweken waarvoor niet de Tibetaanse hooglanden geplunderd hoeven te worden, wordt een substraat gebruikt waardoor toch Cordyceps sinensis beschikbaar is. Dit substraat is niet biologisch te maken waardoor Cordyceps sinensis niet biologisch verkrijgbaar is.

Omdat de werkzame stoffen identiek zijn in de Cordyceps militaris die veel breder voorkomt en biologisch te kweken is biedt Zenchi de Cordyceps militaris in biologische kwaliteit aan.

De Cordyceps wordt in de aziatische volksgeneeskunde hoog gewaardeerd. Hij wordt net zo gewaardeerd als Ginseng. Ook al zijn er, naar westerse standaarden, nog niet genoeg studies bekend, met iedere nieuwe studie openbaren zich de ongelooflijke effecten van deze paddenstoelen. Niet voor niets valt deze paddenstoel onder de dopingweg bij sportpaarden!

Artikelnummer: Cordyceps Sinensis extract capsules Categorieën: ,