Theobroma cacao poeder – 100 gram
Chocolade is een natuurlijk product gemaakt van de boon van de cacaoboom Theobroma cacao. De zaden worden gedroogd en geroosterd en vervolgens verwerkt tot Cacao, het basisingrediënt in Chocolade en Chocoladeproducten. Wanneer het wordt gekookt in melk, of melk en water, wordt het veel gebruikt als af en toe een vervanging voor koffie (Coffea arabica) en als drankje bij de maaltijd. Theobroma cacao poeder – 100 gram kan dan ook worden ingezet bij cacaorituelen.
Misschien is het interessantste ingrediënt van chocolade de fenylethylamine “liefdesstof”. Toch wordt de rol van de “chocolade-amfetamine” betwist. De meeste, zo niet alle, van chocolade afgeleide fenylethylamine wordt gemetaboliseerd voordat het het centrale zenuwstelsel bereikt.
Geschiedenis cacao
Chocolade is een van Mexico’s geschenken aan de wereld. Het bleek populair in Europa na de terugkeer van de Spanjaarden. Zo populair zelfs dat kerkelijke autoriteiten het drinken van chocolade afkeurden als immoreel en provocerend voor immoraliteit; ten slotte werd er een pauselijke bul uitgevaardigd die de gelovigen verbood het te drinken omdat het een afrodisiacum was.
Over de cacaoplant
Cacao (Theobroma cacao) is een kleine groenblijvende boom, afkomstig uit Zuid-Mexico, Guatemala en Belize.
Cacaobonen worden gevonden in de vrucht of peulen van de cacaobomen; elke 9-inch pod bevat 20 tot 50 bonen. Als de zaden rijp zijn, rammelen ze in de capsule als ze worden geschud; als ze van de capsule worden gescheiden, worden ze snel onvruchtbaar, maar als ze erin worden bewaard, behouden ze hun vruchtbaarheid voor een lange tijd.
Geproduceerd door biologische telers in Peru, bevatten cacaobonen meer antioxidanten dan rode wijn en 3 keer meer dan groene thee. Cacaobonen bevatten een rijke bron van mineralen.
Na het reinigen van de gedroogde bonen in natuurlijk water, worden ze geschild en ontdaan van de kern om in “nibs” te worden gebroken. Deze worden vermalen tot cacaopasta. Het vet uit de pasta wordt uit het vaste deel gehaald en het residu wordt gedroogd en fijngemalen tot cacaopoeder. Cacaopoeder bevat minder vet en meer vezels dan de bonen. Het productieproces behoudt een aanzienlijk deel van de voedingswaarde van de bonen zonder enige toevoegingen.
Inhoud Theobroma cacao poeder – 100 gram
Bio, Bonen, Poeder, 1000 Gr uit Ghana
Ingrediënten
Voedingswaarde Per 100g: Energie 1465KJ / 352kcal; Eiwit 27g; Vet 11g; Waarvan verzadigd vet 6,7g; Koolhydraten 21g; Waarvan suikers 0,6g; Vezel 31g; Natrium en/of Zout <0,1g
Allergenenverklaring: Wij verklaren hierbij dat Cacaopoeder dat wij verkopen geen stoffen bevat die allergieën of intoleranties veroorzaken als ingrediënten of door mogelijke kruisbesmetting. De lijst van allergenen die waarschijnlijk bijwerkingen veroorzaken bij daarvoor gevoelige personen is opgenomen in bijlage IIIa van Richtlijn 2007/68/EG. Houd er rekening mee dat deze verklaring is gebaseerd op de informatie die is verstrekt door de fabrikant van het product.
Gebruiksaanwijzing
2 of 3 capsules 45 minuten voor het gewenste effect met water innemen. Maximale dosering van 4 capsules per etmaal niet overschrijden.
Bewaren
Koel en droog bewaren. Buiten bereik van kinderen houden.
Waarschuwing
Niet gebruiken bij zwangerschap of bij hoge of lage bloeddruk, hartklachten, schildklier aandoeningen, nierziektes, depressies, nervositeit, lichamelijke en/of geestelijke klachten, gebruik van MAO-remmers, medicijnen en alcohol. Bij twijfel raadpleeg uw arts. Dit is een voedingssupplement en dient als zodanig gebruikt te worden. Een evenwichtige voeding bevat voldoende vitamines.
Cacao bevat stoffen die het enzym monoamineoxidase (MAO) remmen. MAO is verantwoordelijk voor het afbreken van een aantal neurotransmitters, waaronder: serotonine en dopamine. MAO-remmers leiden dus tot een toename van deze boodschapperstoffen in de hersenen. MAO-remmers kunnen ook psychedelische stoffen activeren. Daarom wordt cacao wel eens gebruikt in combinatie met truffels.
Distributeur
Maya Ethnobotanicals – Haarlem